Haikea sekä helpotus hetki 21.2.2024

Tänään 21.2.2024 oli haikea päivä kun kävin työpaikalla viimeisen kerran luovuttamassa työavaimet, toimikortit ja muut. Kahden kollegan kanssa juteltiin ainakin tunnin verran kunnes päästin heidät jatkamaan töittensä pariin. Toisaalta helpotus oli sen vuoksi mitä olen vuodesta 2017 lähtien joutunut kokemaan (selviää lukemalla kaikki blogitekstit) sekä joustanut aivan liikaa ja liian pitkään. Sitten toisaalta jäin kaipaamaan työyhteisöä sekä työkavereita. Lähti elämästä pieni pala pois kun omistin työlle sen verran paljon.

Nyt on meidän esimiehellä lakimiehineen sekä Pohjois-Savon Hyvinvointialue johtajille juhlimisen aihetta, saivat pelistä pois yhden työntekijän vähemmän. Saavat varmaan lisä palkkatuloa??? Kiitos vielä kerran näin blogin välityksellä Jytyn luottamusmiehelle sekä työsuojeluvaltuutetulle kun pitivät puoltani parhaansa mukaan. Luottamusmies oli jättänyt esimiehelle asian eteenpäin mm. miksi esimies oli kieltänyt minun osallistumisesta Teamsin välityksellä silloin irtisanomis kuulemisesta 14.2.2024 päivänä.

Minun olisi pitänyt silloin mennä paikan päälle Iisalmesta Kuopioon, tarkalleen KYS:lle (Kuopio yliopistollisen sairaalan) kuulemaan irtisanominen. Suuntaansa se tekisi n. 85km sekä omalla bensakustannuksilla, tuskin olisin saanut korvausta vaikka olisin silloin tullut paikan päälle. Kollegoita kuulin, että esimies oli meidän yksikköön pitänyt yhteyttä/vastannut viimeksi tammikuun puolessa välissä. Edelleen on hankalasti tavoitettavissa ollut nk aina ollut. Tiesivät myös ammattiliitossakin.


Eilen 20.2.2024 saapui Netpostin kautta tiedote kirjallisesta kirje toimituksesta jonka kävin samana päivänä käynyt hakemassa Postilta. On se jännä juttu, kun irtisanomis kuulemis palaveri oli KYS:llä 14.2.2024, sitten Pohjois-Savon Hyvinvointialue lakimies oli postittanut 16.2.2024 ja saapui perille 19.2.2024 ja 20.2.2024 sitten tuli Netpostiin tiedote "kirjatusta" kirjeestä.


Kuoressahan oli sitten irtisanomis ilmoitus jossa mainittiin 2kk irtisanomisajasta (19.4
2024), vaikka sairasloma on tällä hetkellä 15.5.2024 asti. Muistiossa oli maininta ettei minun monisivuinen vastineessa ollut huomioitavaa heidän mielestään miksi eivät peruisi irtisanomista. 

Olen toimittanut tapauksestani paikallislehteen. Lisäksi myös muualle, saa nähdä tuottaako blogisivustoni sekä TikTok videot tapauksestani mitään tulosta. Ilmoitan blogini kautta linkin sekä kuvan kera sitä mukaan kun tapauksesta tulee johonkin mediaan/lehteen ja muutenkin julki.

Lisäksi ilmoittelen blogimuodossa jos tulee tapauksesta muutenkin jotain uutta. Tällä hetkellä tuntuu, etten näe tulevaisuutta valoisempana suuntaan vaan katkerana ja helvetillisenä. Jospa tässä jossain vaiheessa näkyisi risukasasta valoakin sekä luistaa elämässä johonkin suuntaan positiivisesti.

Jospa tapaukseni pääsisi yleisesti tietoon minkälaista Sote maailmassa työolot on sekä uskalletaan olla medioissakin äänessä esim. Ylen jossakin ohjelmassa tai vastaavassa (ellei pidetä tabuna, ei uskalleta??). 

Tässä seuraava vaihe todennäköisesti tulee edessä olemaan vastaan pitkä ja helvetillinen tie kun yritän hakea lääkärin/ammattilaisen kautta työkyvyttömyyseläkettä. Ellei sitten pääsisi muualle töihin Arkistojen parissa. Tuskin ainakaan Iisalmessa ole seuraava työpaikka tiedossa?? Joka olisi vakituinen kokoaikainen sopimuksella, eikä osa-aikaisena tai Kelan 9e/pv tulolla taloudellisesti ei vaan hyödytä.

Kunhan pääsen kokonaan yli jotenkin kokemuksesta mitä joutunut kokemaan sekä pääsisin eroon masennuksesta sekä paniikkihäiriöstä. Voi olla sekin vaihtoehto, että diagnoosit tulee pysymään elämässäni loppu elämäni ajan. Aika näyttää.