Vitkuttelut senkun jatkuu vaan

Viime blogin julkaisun jälkeen on edelleen jatkunut vitkuttelut vaan. Olin vuosilomalla elokuun, viimeisellä loma viikolla jouduin käymään työterveydessä. Kun tuntui ettei yksinkertaisesti kykene palaamaan töitten pariin toistuvien tyhjien lupauksien kanssa. Nykyinen esimies viime tingassa vasta kertoi, että ajankohta tieto siirtyisi marraskuun loppupuolelle ja jaksoi selitellä jos hänestä olisi kiinni, silloin olisi tullut voimaan vuosien lupaama vakituinen kokopäiväinen sopimus toistuvaisesti. Minulla on viimeisetkin luottamukset menneet miinuksen puolelle työpaikkaa ja esimiehien kohtaan. Jos olisin kevät talvella viime sairasloman aikana tiennyt näin jatkuvan, en olisi palannut enää työpaikalle ja ottamaan enempään enää tyhjiä lupauksia sekä pettymyksiä vastaan.

Työterveydessä kirjoitettiin sairaslomaa ensin 15.10.2023 asti, sitten aikuispsykiatrian pkl:n lääkäri kirjoitti lisää sairaslomaa 15.1.2024, vaikka tämän hetkinen "väliaikainen" kokopäiväinen määräaika sopimus onkin voimassa 30.11.2023 asti. Saa nähdä kuinka käy jatkossa. Työterveyslääkäri sanoikin minulle "sinun ei todellakaan tarvitse joustaa työpaikkaa kohtaa enää, kun olet vuosien aikana joustanut muutenkin liian monta kertaa". Mikä on totta.

Kun huhtikuussa palasin pitkältä sairaslomalta töitten pariin, silloin Keva oli maksajana huhtikuusta - kesäkuun välisen ajan, eikä olisi saanut niiltä ajoilta tulla palkkaa mutta tuli siltikin. Josta huomautin nykyistä palkkatoimistoa Monetra Kuopiota mutta eivät reagoineet mitenkään vaan sitten vasta kun elettiin kesäkuun loppu puolta ja oli sen verran myöhäistä, että kiitoksena joudun maksamaan takaisin erissä vaikka minusta johtuva syy ei ollutkaan kyseessä! Tuli vaan Monetralta mieleen kun löysin Googlen ihmeellisestä maailmasta Monetra huonon kokemuksen kertomus uutisen tästä linkistä pääsee lukemaan tarkemmin.

Sitten Monetra tahallaan hidastelee Kelalle pyytämiään lisätietojen toimittamisesta sairauspäiväraha käsittelyn suhteen, kun tarvitsevat lokakuulta alkaen tulotietoja. Tänäkin päivänä lukee oma Kelassa "odotetaan lisätietoja työpaikalta" sekä punaisena lukee "maksueste" teksti sen takia kun olisi pitänyt maksuun tulla 13.10.2023 kuukaudelta kertyneet sairaspäiväraha mutta Monetra ei ole toimittaneet edellenkään Kelalle vaikka lupasivat minulle puhelimitse n. 2 vko sitten. Monetralla jaksavat jankuttaa tietojen toimittamiseen viiveellä sillä, että "massana" yleensä toimittavat eri paikkoihin tulotiedot tiettyinä aikoina tässä tapauksessa joskus kun lokakuu palkka maksujen jälkeen??

Eikä sen myöden Kela ole voinut loppuun asti käsitellä. Vaikka ensiksi Kelan sairauspäiväraha elokuun lopulta - 15.10.2023 ajalle tuli hyväksyttynä mutta 1-2 päivän hyväksytyn päätökseen jälkeen oli uudestaan käsittelyssä ja otin Kelaan yhteyttä asian tiimoilta. Sanoivat perusteluksi "työpaikaltasi ei ole tiettyjä tietoja ollut lainkaan hakemuksessa mukana, siksi on uudestaan käsittelyssä". Viime viikolla samana päivänä on toimitettu uusi sairasloma (A-lausunto) sekä Kantatieto aikuispsykiatrian lääkärin vo:stä tekstit Kelalle ja parhaimmillaan on uutena käsittelyssä. B-lausunnon pitäisi tulla suoraan Kelalle mutta toimitan Kelalle erikseen lausunnon varmuuden vuoksi kun saan oman kpl:n lausunnosta kirjeitse kotiin.

Laitoin uudestaan kanteluni samoista asioista eteenpäin vitkutteluista mitä Hyvinvointialue aikoinakin on jatkunut sekä Monetra palkkatoimistosta. Saa nähdä meneekö eteenpäin asiat vai tyssääkö lakipykälä tietojen kera??