Pohjois-Savon Hyvinvointialue vai Pahanvointialue??

Siinäpä ajankohtainen tuumailua koskien koko Suomea, erityisesti Pohjois-Savon alueella, onko loppujen lopussa tulevina vuosina todellakin hyvinvointialue vai pahanvointialue kyseessä??

Saa nähdä kuinka pitkään menee, että järjestelmät pelittävät, kotisivun siirtyminen/päivittäminen kokonaan, palvelut, hoidon pääseninen nopeutusi 100%:sesti. Sekä työntekijöitten kohdalla tuleeko paremmin vai p*skemmaksi Ylä-Savon Sotella mm. oikeanlaiset palkkaukset ajan tasalle, työhyvinvoinit, johdon puolelta kuunneltaisi enemmän työntekijöitä, yms.


Täytyy vaan todeta "tiettyjen" kohdalla taitavat olla julkaiseminen pelko perseessä asennetta työpaikka kohtelustani liittyen. Kyllä viimeiset 2v aikana julkaisevat esim. Iltasanomat, Savon Sanomat ja Yle Uutiset Ylä-Savon Sotesta muuta asioita muttei työntekijän faktatietoa organisaation sisältä mitä on joutunut kokemaan. Herää isosti kysymys, että miksi?!? Pelkäävätkö toimittajan johtajat niin paljon fakta uutisen julkaisua jostain syystä?? Eipä ole oikein edes vastausta perustelujen kera saanut tänäänkään päivänä mm. Yle A-studiolta, Yle MOT:lta, Savon Sanomilta. Kyllähän se turhauttaa kun mainitsevat verkoissa sekä ohjelmissaan minnekkä voi lähestyä jättämällä juttuvinkkiä/ehdotusta aiheeseen. Paikallislehden (Iisalmen Sanomat) kohdalla ymmärrän selityksen siitä kun julkaistu on työstä kohdellustani on julkaistu paikallislehdessä jo 9/2021.

Olen tässä aikaisemmin tarkalleen elokuussa lähestynyt aiheesta Yle Radion erääseen ohjelman puolelle sähköpostitse sekä myöhemmin syksyllä Twitterin välityksellä ja yllätyksenä sain vastauksen, että voisi tulla aiheeksi/johonkin jaksoksi tämän vuoden (2023) aikana. Ovat ottaneet aiheen ylös talteen. Kerron tänne blogiin kun tiedän ajankohdan tarkemmin, mikäli oikeasti toteuttavat "sitä päivää odotellessa".

Sitten voisin kertoa kuulumisia tässä samalla. Joulukuusta lähtien ollut masennuskausia yleistynyt, elämän turhautumisia, ei ole oikein syömisestä tullut mitään kun ei vaan maistu/mieli syödä mitään, yms. Kahdesti kerennyt käydä työhaastattelussa Iisalmen kaupungilla, viimeisin haastatteluun pääsi minä ja 2 muuta henkilönä, muuten hakijoita oli yht. 11 kpl. En kerennyt edes kotia asti kun soittivat "etten ollut valittu henkilö", samoin kävi ensimmäisen työhaastattelun yhteydessä Iisalmen kaupungilla. Olivat viimeisimpään haastattelun (Asianhallintasihteerin virkaan) perusteella valinneet sellaisen henkilön joka oli tullut Ylä-Savon Sotelle uudeksi Kirjaamon työntekijän keväällä 2022. Ei ollut siis kauan Sotella. Kyseinen henkilö oli "kuulemma" kollegoitten mukaan Espoossa tullut entinen vakuutusvirkailija.

Marraskuun lopulla oli työterveydessä kolmikantapalaveri jossa sovittiin, että nykyinen esimiehen pitää tammikuun 2023 aikana ilmoitella minulle heti kun saa johtajilta kuulla tai ylipäänsä tietoa onko vieläkään kohdalleni mahdollista saada kauan odotettu (vuodesta 2017 lähtien luvattu) vakituinen kokoaikainen työntekijäksi vai pysyisikö edelleenkin vakituinen osa-aikaiseksi jota en tule hyväksymään tänäkin päivänä. Sanoin osa-aikaisuuden suhteen ison EHDON siitä, että voin olla muutaman kuukauden maksimissaan osa-aikaisena muuten oltava kädessäni "mustaa valkoisella" sopimus kokopäiväinen vakituinen sopimus ennen kun voisin palata töihin. En vaan luota enää suullisiin sopimuksiin sekä lupauksiin.

Paikallislehdessä sekä Savon Sanomissa oli viime kuussa (joulukuu 2022) juttua yksi Pohjois-Savon Hyvinvointialue johtajasta joka ei ollut tyytyväinen 8500e palkkaansa vaan haluaisi lisää ja totta kai! olivat nostaneet palkkaa tuosta noin vain "syvä turhautumisen huokauksen kera". Tästä linkistä pääsee lukemaan kyseisestä tapauksesta uutisen.