AVI virkailija kävi viimeinkin & viimeisimmät kuulumiset

Olisi jälleen kerran viimeisimmän kuulumisien aika (syksy 2022). Alkaa viimeinkin pikku hiljaa tuloksia tulemaan n. 2v kantelun jättämisestä nykyisestä organisaatiosta. Sain tiedotteen muutama viikko sitten AVI:n tulemisesta organisaatioon vko 45 aikana. Sen jälkeen tuli pitkän odotuksen palkitseminen fiilis. Kerroin kollegalle AVI:n tulemisesta ajoissa. Jännitin kovasti siitä, että Soten johtajat onnistuisi puhumaan pään ympäri AVI:n virkailijalle. Vaikka tiedän, että AVI virkailijan pitäisi olla puolueeton ja merkata ylös asioita sekä tehdä lisäkysymyksiä. 

Sain muutama päivä sitten työkoordinaattorilta sähköpostitse tiedotteen tulevasta palaverista johonka tulee mukaan työterveys lääkäri, nykyinen esimies (sain tiedon kollegoita nykyisestä esimiehestä), ammattiliiton JUKO:n vastaava & työterveys Psykiatria. Palaveri tulee olemaan marraskuun lopulla. Saa nähdä kuinka palaveri edistyypi, varsinkin kun sairasloma on tällä hetkellä tammikuun loppupuolelle ja silloin tammikuussa muuttuu Hyvinvointivaltioksi.



Kun tulin käymään AVI virkailijan tulemisen päivänä käymään työpaikalla kollegan pyynnöstä, aistin ulko oven avatessa saman kaltaisen homeisen hajut käytävässä kun olin työpaikalla ollessani aikaisemmin esim. arkisto tiloissa tai tietyn osastojen lähettyvillä. Meidän esimies soitti kollegalle ettei pääsisi sittenkään tulemaan paikan päälle sekä piti hyvänä asiana, että olen läsnä ollessa mukana AVI virkailijan käydessä paikan päällä ja selvittelemään asioita. Aikaa oli varattu klo 10-12 ajalle. Kerettiin vaihtaa kuulumiset kollegan kanssa sekä kahvit juoda kunnes virkailija saapui klo 11:40 aikana. Mukana oli lisäksi talouspäällikkö sekä Soten työsuojelupäällikkö henkilö. Pää arkisto tiloissa kun oltiin, kollega kertoi nyky tilanteista ja muutenkin yleisesti yhdessä kerrottiin asioita. Olen aina kuvitellut organisaation työsuojelupäälikön olevan sellainen henkilö, joka kestää kuulla faktoja sekä kritiikkiä vastaan ottaa ja puolueeton olisi. Mutta käsitykseni muuttui kokonaan kun kyseisen työntekijän käytös meni meitä arkistolaisten kohtaan hyökkääväksi sekä vähätteli meidän fakta tietoja mm. "höpö höpö ei voi huonoa ilmaa tulla yleensäkään toimisto tiloissa/työ tiloissa, kunhan turhaa yritetään Sotesta tehdä pelote kohteeksi" sekä "en suvaitse Sotesta vääriä juoruja, kohta varmaan kansanedustajat ovat hampaissa kiinni". Jouduin sanomaan suoraan "tuskin turhaan kukaan tekisi kantelua huvikseen/päässä keksisi tuosta noin vain". Sen jälkeen laskin mielessäni nollasta kymmeneen ja annoin kollegalle puheenvuoron. Samalla kuulin itsekkin siitä, että esim. vanhan Vetrean puolella joka kerroksissa olevat työntekijät suurin osa ovat kokeneet huonon sisäilman ongelmien vuoksi mm. päänsärkyä, väsymystä työpäivien jälkeen sekä ihottuma oireita. Herää kysymys vaan työsuojelu päälikön kohtaan, onko olosuhteet hänen mielestä päässä keksittyä?? Kun lähtivät pois, vaihdoin kollegan kanssa asian tiimoilta asioista sekä mielipiteensä kysyen mitä oli mieltä. Sitten itsekkin lähdin pois luvattiin toisillemme ilmoittaa jos tulee jotain uutta työpaikalla tai AVI:n puolelta.

Lokakuun lopulla alkoi OTO-korvaus case joka on myös odotellut ilman tulosta pitkään. Sain ammattiliiton JUKO:n vastaavalta kuulla, että minun ammattiliitto (Erityisalat TAAY) sekä kollegan ammattiliitto (Jutun) lisäksi on mukana myös JHL ammattiliittokin. Korvaus asiat oli mennyt helposti läpi ja joutuneet myöntämään vaikka menikin pitkään kun toistuvasti Soten johtajat ovat kieltäytyneet OTO-korvauksien maksamiset. Saimme kuulla, että pitäisi OTO-korvauksien tulla molemmille tämän kuun aikana. Saa nähdä pitääkö paikkaansa vai yrittävätkö kierrellä asiaa?

Sitten olen joutunut syksyn aikana kulkemaan muutaman kerran hammaslääkärissä laittamassa hammaskalusteet ajan tasalle sekä hampaista ottamaan Röntgenkuvat, lisäksi käymään Labroissa sekä Röntgen osastolla ottamassa keuhkoista sekä poskionteloista kuvat. Taustalla on erikois ihotautilääkärin määräys kun olemme pahentuneen Psoriasis oireitten vuoksi siirtymässä biologilääkitykseen. Ei ole lievittynyt vuosiin oireet kalliilla voiteella. Muutenkin stressin välityksellä purkanut nyky organisaation ja johtajien kohtaan. Alkaa muutenkin tuntumaan, että olen nykyään "haamu" työntekijä.


Löysin tässä muutama päivä sitten mielenkiintoisen blogin joka on kirjoittanut omasta äidistään ja töissä on Ylä-Savon Sotella. Kyseisen blogissa ilmenee kuinka hänen äitinsä on kokenut Ylä-Savon Sotella mm. kuormitusta. En ole yksin siis mitä on joutunut kokemaan Sote työntekijänä sekä ei ole mikään keksittyä juttua! Tästä linkistä/tekstistä pääsee lukemaan kyseisen blogia, suosittelen.

Itsellä on stressin, masennus kausien keskellä löytynyt lisää "voima" biisejä jotka jaksaa muistuttamaan olet itsesi herra asenteet maksimaaliseen lukemiin sekä antaa energiaa taistella oikeuksista loppuun asti, vaikka tulisi esteeksi kuinka vastoinkäymisiä, pelottelua, lannistamaan ihmisenä. Kyseiset biisit ovat Jannika B - Mania , Chorale - Anna tulla vaan & Portion Boys - Elämän ABC .

Blogin päivitystä Ylä-Savon Sotesta 19.11.2022

Eilen 18.11.2022 oli iisalmen Sanomiin tullut 2 uutista Ylä-Savon Sotesta

Lapsi kuoli aivokalvontulehdukseen Iisalmessa – lääkäri oli diagnosoinut oireet migreeniksi

Sekä

Kuka mitä häh? Ylä-Savon Sote päällikkö vastaa ajanvarausongelmista. 

Muutamissa medioissa on julkaistu toisesta noista uutisista samana päivänä.