Nyky kuulumiset syksy 2022

Siitä on taas kertynyt aikaa viime blogin kirjoittamisesta kun voimavarat, masennukset olleet vahvasti läsnäksi asti. Ei ole voinut elää kun päivä kerrallaan vaan vaikka vastoinkäymisiä on tämänkin vuoden aikana ollut enemmän kun tarpeeksi.

Kun jätin n. 1,5v sitten kantelun nykyisestä työstä alkaa viimeinkin "yksi asia kerrallaan" menetelmänä lähteä asiat eteenpäin. Sain tiedon JUKO:n vastaavalta organisaatiolta sekä ammattiliiton lakimieheltä, että OTO-korvauksesta pitäisi n. 3vko sisällä olla paikallisneuvottelut. Jos vastakiiskeinä organisaation suunnalta on edelleenkin silloin lähtee työtuomioistuimeen käsittelyn siirto.

En taida nykyään olla työtiedoissakaan kun meidän esimies irtisanoi itsensä 12/2021, sitten hänen esimiehensä olibirtisanonut itsensä 8/2022. Epäilemättä, että esimiehen esimies ei ole kerennyt mainita minusta arkistotyöntekijästä lainkaan ja kuka onkaan meille arkistolaisilla esimiehenä nykyään?? Viimeisen kerran palkka pieniosa tullut 6/2022 samoin Kelalta sairauspäiväraha (tuli 300pv) täyteen). Työterveydessäkin (Pihlajanlinna) oltiin tammikuusta lähtien niin varmoja, että tulisin saamaan kuntoutustukea 1.7.2022-31.1.2023 ajalle mutta hylättyinähän niistä tuli kahdesti siksi tällä hetkellä tulee liiton kassalta ansiopäivärahaa ainoastaan eikä se ole mikään suuri summasta kyse! Kelan kanssa saanut kuukausittain tapella vaikka työkirjoilla olen ja osa-aikaisena jota en edelleenkään ole suostunut (näkee aikaisemmissa teksteissä tarkemmin).

Psorias oireetkin pahentuneet tressien yhteydessä työtä ja esimiehien kohtaan sen verran paljon, että ollaan aloittamassa minulle biologilääkkeen käyttöä. Ennen sitä pitää labraan varata aika sekä virtsanäyte ottaa, Röntgen puolelle varata keuhko sekä poskiontelo kuvauksiin. Ensimmäisenä hammaslääkärille hammaskalusteet laittaa ajan tasalle johonka minulla onkin varattu aika tämän kuun loppu puolelle. Aikuispsykiatrisen pkl:la sanottiin ensin, että pääsisi mahdollisesti tässä kuussa psykologitesteihin Kevalle varten mutta venyykin sittenkin kuulemma ensi vuoden puolelle. Silloin saattaa olla jo myöhästä sekä perun kokonaan testeihin lausuntojen vuoksi. Kohta ei auta kun mennä yksityiselle tai KYS:n anoa paremmat B-lausunnot sekä testeihin. Ellei ihmeitä tapahdu tässä välissä esim. pääsisin muualle töihin tai nykyisen työhön takaisin ehtona, että kauan odotettu ja lupaava kokopäiväinen sopimus olisi toistaiseksi voimassa sekä palkat kohdilleen.

AVI lupasi käydä syksyn aikana paikan päällä käymään työpaikalla mutta ei ole tietoa tullut vielä, että olisivat vielä käyneet. Eipä ole meidän uutta toimisto tiloistakaan edelleenkään mitään tietoa kun viime vuoden puolella sanottiin vaan, että "te siirrytte väliaikaisesti n. vuodeksi entisen Vetrean puolelle". Edelleen on kuulemma väliaikaisessa paikassa eikä tietoakaan edelleenkään koska valmistuu vai valmistuuko. Kuulemma sairaala rakennuksen projekteissa viivästyksiä sekä hitaasti etenee. Kyllä Soten johtajille heruu palkan korotuksia ja muita etuja mutta ei välitetä työhyvin voinnista eikä laiteta eri ammattilaisten palkat oikeisiin kohtiin kuten meillä arkistolaisille tai esim. hoitajille.

Olen mietiskellyt monia epäkohta asioita pääsärkyihin asti monta kertaa päivässä. Erityisesti siihen, että miksi nykyään ei puututa nopeasti työepäkohtiin vaikka ihminen olisi viimeisillä voimilla saanut aikaiseksi toimittaa kertomukset sekä todistukset ammattiliittoon. Sitten aiheuttajat pääsevät aitaa matalamman kautta helpolla ilman vastuuta saamisesta. Lisäksi täällä Iisalmessa Pihlajanlinnassa nykyään on hankalalta saada B-lausuntoa erityis lääkekorvauksiin vaikka oikeutta on saada. Sanotaan vaan "etkö ymmärrä". 

Olen luonut Youtubeen videon jossa kerron video muodossa tapauksestani ja toivoen jospa laajemmin tulisi tietoo kuinka Sotella oikein menetellään vai onko tabua?!? 

https://m.youtube.com/watch?v=cnHfTLfgLnI