Sairaslomalla ollessa edelleenkin

Siitä on pitkä aika kun olen päivittänyt kuulumisiani tänne blogiin. Matkan varrella on joka viikkojen sekä kuukausien aikana ollut yhtä ylä- ja alamäkeä. Viime blogikirjoitukseen mainitin viimeisimmän sairaslomani alkavan lokakuun 2021 alussa joka olisi kirjoitettu 31.1.2022 asti. Työterveyden lääkäri on tässä välissä kerennyt sen jälkeen kirjoittaa sairaslomaa ensin 31.7.2022 asti ja keväällä lisättiin sairaslomaa jälleen kerran mutta tällä kertaa 31.1.2023 asti.

Muuten kuukausittain olen käynyt keskustelemassa ammattilaisen luona sekä muutaman kerran on käyntiä ollut labrassa (kilpirauhas arvojen nousu sekä lasku tuloksien vuoksi). Loppu talvesta alkaen enemmäkseen yleistynyt masennukset mm. purkanut herkkujen syömällä, en ole kotihommia kykenyt tekemään, tressitasot maksimissaan olleet myös nukkuessakin. 

Keväästä lähtien lähes joka päivä aina tähän päivään asti olen motivoitunut pyöräilee 30-60min lenkkejä. Sekä uutena harrastuksena tullut PokemonGo pelaaminen :) Välillä on tullut pidettyä yhteyttä kollegoihin vaihdellen kuulumisia. Kaikkee sitä Sote maailmasta kuuleekin mm. meillä ei ole esimiestä tänäänkään päivänä!! Kun meidän esimies irtisanoi itsensä tosiaan joulukuun lopulla ja aloittanut uudessa työssä Helsingin suunnalla. Sitten on muualta Sote yksiköistä irtisanonneet itsensä ja päässeet uusiin töihin muualle mm. molemmat kirjaamon työntekijät, ainoa lähetti ja muutamat hoitajat.

Työterveydessä lääkäri sekä psykiatri ovat olleet sitä mieltä, ettei kysymykseenkään ole asiata palata samoihin vanhoihin töihin, ei edes osa-aikaisenakaan kun ilman lupaani/kysymättä vaihtui sopimus osa-aikaisekaiseksi 8/2020 alkaen jonka vuoksi romahduin, masennuin enemmän, talous tilanteeni meni ahdinkoon, yms. Olen tämän vuoden aikana koittanut hakea muualta arkisto vastaaviin töihin jättämällä omat todistukset eri paikkoihin, mutta ei ole vielä onnistanut. 

Keväällä työterveydeltä vakuutettiin minulle, kun loppu keväästä jätetään Kevalle kuntoutustuki hakemuksen eli määräaikaisen eläkkeestä 1.7.2022 - 31.1.2023 ajalle silloin tulisi kuntoutustuki heinäkuusta mutta tuli hylättynä huhtikuussa. Sen jälkeen jätettiin hakemus toisen kerran valituksen kera toukokuussa työkoordinaattorin kanssa Kevalle. Sitten tuli uudestaan hylättävänä päätöksenä jälleen kerran kesäkuun alussa. Päätöksistä meni elämänhalu asenne miinuksen puolelle ja masennuin paljon sekä palautui uudelleen jaksamattomuus olotilat. Hylättyjen päätöksien jälkeen olen ruvennut miettimään vaihtoehtoa nostamalla kädet pystyyn menetelmänä "voisi kait tässä vaiheessa hakea lopullista eläkettä vaikka yksityisen kautta". Kun ei kerta 1-2 vuosien työhakujen yhteydessä ole vieläkään se valittu henkilö, eikä minulla ole enää motivaatiota lähteä kolmatta ammattia! hankkimaan.

Heinäkuun alku puolella oli työterveydessä psykiatrin vastaanotolla, jossa käytiin läpi siitä, että aikoo kirjoittaa paremman B-lausunnon lisäten mm. eri lääkkeitä on kokeiltu vuodesta 2018 alkaen sekä olen joutunut käymään edelleen ammattilaisen luona sekä muita lisäyksiä mitä lääkäri ei ole maininnut B-lausuntoon. Kesäkuussa tuli Kelalta sairaus päivärahat viimeisen kerran, koska tuli 300pv täyteen sekä palkka pieni osa tullut samana kuukaudessa myös viimeisen kerran. Saa nähdä kuinka kauan menee Kevan päätöksien valituksesta aikaa.

Helpoin ratkaisu olisi kohdallani kun pääsisin muualle töihin sekä menisi vartalosta ja mielessä pois yli 90%:sesti mutta ei ole vaan tuuria käynyt. En pian jaksa enää edes vaivautua hakea muualta töitä kun ei vastata tai tulee tiedote etten ole se valittu henkilö. Tulee vaan enemmän vahvempana mieleen pyrkiä hakemaan pysyvätä eläkettä tai kärsiä palaten nykyiseen työhön ja odotella kunnes aivot, keuhkot tai sydän pettää lopullisesti ja pääsisi tuskasta pois viimeinkin. Täytyy aika paljon muuttua nykyisessä työssä kun pystyisin olemaan huoletta, erityisesti kauan luvattu kokopäiväinen vakituinen sopimus oikeanlaisella palkalla mitä ammattilaiselle kuuluukin maksaa.

Kanteluni nykyisestä työstä on pikku hiljaa etenemässä siihen malliin, että OTO-korvauksen asia etenee riittauttamisen puolelle ammattiliiton tuella. Kun kolmesti on jyrkästi kieltona tullut väittäen kaiken laisilla selityksillä Sote johdon puolelta.